vlooienbestrijdingVlooien bestrijden

juni 9, 2021by Vlooienexpert

Vlooien bestrijden

Last van vlooien? Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dit geldt zeker ook voor vlooien. Vlooien zijn namelijk lastig te bestrijden, het is daarom belangrijk om vlooien zoveel mogelijk te voorkomen. Merk je dat je hond of kat veel aan het krabben is, dan hebben ze waarschijnlijk last van vlooien. Kam met een vlooienkam de vacht van je hond of kat om te zien of er vlooien in de kam zitten. Daarnaast zorgen vlooien niet alleen voor veel jeuk, maar ze kunnen ook infecties overbrengen. Als mens kun je ook gebeten worden, maar ze kunnen niet op je huid overleven, net zoals ze dit bij dieren doen.

Bestrijd de vlooienplaag

Honden en katten kunnen gemakkelijk vlooien oplopen door buiten in de natuur rond te lopen of door het van andere huisdieren te krijgen. Ze nemen vlooieneitjes mee in hun vacht. De eitjes ontpoppen zich vervolgens tot larven en deze larven zijn dol op donkere hoeken in het huis. Zo kan er eenvoudig een vlooienplaag ontstaan in gaten, kieren, manden en tapijten. Wanneer je vlooien in huis cq een vlooienplaag gaat bestrijden, is het belangrijk om te weten dat 95% van de plaag zich in de omgeving bevindt en slechts 5% op je huisdier. Deze 5% die zich in de vacht bevindt, zijn de bijtende volwassen vlooien. Wanneer je een plaag gaat bestrijden, is het erg belangrijk om de volledige levenscyclus van de vlo te doorbreken. Zorg er dus voor dat je ook de eitjes en larven aanpakt die zich in het huis bevinden.

Chemische Vlooien bestrijden van je huis

Mocht je last hebben van een vlooienplaag, dan zijn er gelukkig veel verschillende middelen verkrijgbaar om de vlooien te bestrijden. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van omgevings vlooiensprays. Deze sprays zijn bedoeld om het Vlooien bestrijdentapijt, stoffen meubilair en de hond- of kattenmand te behandelen. Een vlooienspray bevat insectendodende stoffen. Het is belangrijk dat je deze spray alleen binnenshuis gebruikt, omdat de spray giftige stoffen bevat voor sommige waterorganismen. Het is belangrijk dat je de ramen en deuren sluit van de ruimte die je gaat behandelen. Spray de plaatsen waar de larven zich schuilen, zoals in gaten en kieren in de muur, achter plinten en in het tapijt. Spuit enkele seconden per plek en laat de spray ongeveer een half uur inwerken. Vervolgens kun je de ruimte ventileren.

Diverse vlooienproducten voor je huisdier

Alleen je huis behandelen tegen vlooien heeft uiteraard geen zin. De vlooien bevinden zich namelijk ook in de vacht van je hond of kat en deze zullen snel weer nieuwe eitjes leggen. Om de vlooien in de vacht van je huisdier te bestrijden, zijn er diverse chemische anti vlooienmiddelen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een vlooienspray, vlooienpipetje, vlooienshampoo of tabletten die de vlooien zullen doden of de voortplanting van de vlooien zullen ontregelen.

Sommige van deze middelen kunnen je huisdier tot 5 weken beschermd houden tegen vlooien. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een vlooienband voor de hond. of vlooienband voor de kat Deze halsbanden zijn geïmpregneerd met een insecticide en geeft continue een lage dosering van werkzame stoffen af die de vlooien doden. Laat je informeren en bekijk de informatie op deze website en lees uiteraard altijd goed de bijsluiter hoe het product gebruikt moet worden en of je huisdier geschikt is voor dit bepaalde middel.

https://www.vlooienspul.nl/wp-content/uploads/2021/05/weg-met-vlooien-3.png
Over
Nederland
Maandag - Zondag: 24/7 online
Nieuwsbrief