Geen vlooien wel jeuk.

Geen vlooien wel jeuk.

Op het moment dat je huisdier zit te krabben denk je vaak gelijk aan vlooien maar als je met de vlooienkam geen vlo tegenkom dan is er hoogst waarschijnlijk wat anders aan de hand.

Allergie bij je huisdier.

Weet je zeker dat je huisdier geen vlooien heeft maar wel nog steeds jeuk dan duid dat vaak op een of andere allergie dat kan van de voeding zijn, bedenkt even of er iets is veranderd in het voedingspatroon heb je nieuwe brokken gegeven? of andere snoepjes krijgt hij restjes van je eigen eten?

Werkzame stof vlooienmiddel.

Als dat niet het geval is kan het ook zijn dat bij sommige rassen de vacht vervilt is wat gaat jeuken het kan ook van een vlooienmiddel zijn dat je huisdier pas gehad heeft hij reageert dan niet goed op de werkzame stof die in het vlooienmiddel zit.

Geen vlooien wel jeuk

Vaak kan de oorzaak daarvan onder andere gevonden worden in de voeding, dat wil zeggen het hoofdvoer wat uw hond of kat krijgt of iets wat hij tussendoor krijgt dat kan een hondenkoekje zijn of iets van u stukje brood of iets anders.

Om daar achter te komen kan je het beste kijken of er de laatste tijd niets is veranderd in het voedingspatroon, is er van voer merk of smaak veranderd, krijgt hij of zij een andere snoepjes of eet uw huisdier regelmatig iets van straat op.