Hond heeft jeuk maar geen vlooien.

Geen vlooien wel jeuk bij de hond.

Op het moment dat je hond zit te krabben en of te knagen aan zijn poten denk je vaak gelijk aan vlooien maar als je met de vlooienkam door de vacht heen gaat en je geen vlo of vlooieneieren tegenkom dan is er hoogst waarschijnlijk wat anders aan de hand, de jeuk heeft wel een oorzaak

Allergie bij je hond.

Weet je zeker dat je hond geen vlooien heeft maar wel nog steeds jeuk dan duid dat vaak op een of andere allergie dat kan van de hondenvoeding zijn of iets wat hij tussendoor krijgt zoals hondenkoekjes of liflafjes die hij tussendoor van mensen krijgt, bedenkt anders ook even of er iets is veranderd in het voedingspatroon heb je nieuwe brokken gegeven? of andere snoepjes. krijgt hij andere restjes van je eigen eten?

Werkzame stof vlooienmiddel.

Als dat niet het geval is kan het ook zijn dat bij sommige hondenrassen de vacht aan het vervilten is wat ook kan gaat jeuken, het kan ook van een vlooienmiddel zijn dat je huisdier pas gehad heeft hij reageert dan niet goed op de werkzame stof die in het vlooienmiddel zit en dat kan ook de jeuk veroorzaken.

Hond heeft jeuk maar geen vlooien

Hond krabt veel maar geen vlooien.

Zo kunnen er verschillende oorzaken zijn als je hond jeuk heb maar bewezen is dat hij geen vlooien heeft door te kammen met een vlooienkam, dan moet je dus een stappenplan maken om te achterhalen waar de jeuk eventueel vandaan zou kunnen komen, kijk eerst of er iets in het voedingspatroon van de hond veranderd is, of dat hij andere koekjes krijgt, hoelang is het krabben bij de hond al aan de gang?

Hond heeft jeuk maar geen vlooien

Probeer op je vragen antwoorden te zoeken om het jeuk gedrag van de hond te achterhalen je kan ook eventueel naar de dierenarts gaan om het probleem op te laten lossen maar dat gaat vaak met medicijnen gepaard wat regelmatig helaas maar een oplossing geeft voor een korte duur.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.