Seresto vlooienband hond

De Seresto vlooienband hond word door klanten bestempeld als zeer goed tegen teken en vlooien de band is verkrijgbaar in 2 varianten  Seresto Vlooien En Tekenband Kleine Hond 0 Tot 8 kg — Vlooien En Tekenband Grote Hond meer dan 8 kg

Halsband tegen vlooien en teken bij honden.

Seresto vlooienband hond werkingDe Seresto is een nieuwe halsband tegen vlooien en teken bij honden ( er is ook een tekenband voor katten ). De werking van de tekenband is ongeveer 7 tot 8 maanden tegen vlooienbesmettingen.

Zodra de band bij de hond omgedaan word begint hij gelijk te werken de Seresto vlooienband hond is(dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus) gedurende 8 maanden. De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband.

Beschermd tot 8 maanden

Tot ongeveer 8 maanden doodt het vlooien en beschermt gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien. Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving. Ook als uw hond een vlooienallergie heeft is deze band zeer geschikt. Doodt teken en beschermt uw hond gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken. Doodt bijtende/zuigende luizen bij de hond.

Werkzame stoffen in de Seresto vlooienband hond

De Sersto band is een band die gemaakt is van een gepatenteerd materiaal die heel langzaam de twee werkzame stoffen die in de band verwerkt zitten afgeeft de werkzame stoffen in de band zijn imidacloprid en flumethrine.

Juiste maat vlooienband kiezen

Seresto vlooienband hond voorbeeldHet verschil in de banden voor de kleine hond en grote hond zit hem in de hoeveelheid werkzame stof die er in de vlooienbanden zit en de lengte van de banden voor de hond tot 8 kg is de lengte van de band 38 cm de lengte voor de grote hond vanaf 8 kilo is 70 cm.

 

 

Waterbestendig

De Seresto is een unieke band door de combinatie van imidacloprid en  flumethrine. De beide stoffen zitten in een innovatieve, waterbestendige, geurloze band, samengesteld uit een polymeermatrix en neutrale olie-derivaten. De band is zo opgebouwd dat er continu een lage, doeltreffende dosis wordt vrijgesteld over een periode van ongeveer  8 maanden.

Is de Seresto band gevaarlijk?

De dosering van de werkzame stoffen van de Seresto band is laag genoeg dat het veilig is voor de gezondheid van mens en uw huisdier, daarbij moet opgemerkt worden dat er wel gekeken moet worden naar het gewicht van de hond om de juiste band te kiezen. Ook is de band zo ontworpen om het gevaar van verstikking en verwurging te voorkomen. Als je hond vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd losschieten

 

Seresto vlooienband hond Niet gebruiken bij (Contra-indicaties)

– Bij Pups die jonger zijn dan 7 weken
– Honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen die in de band zitten.
Seresto is waterbestendig en geurloos en beschermt je hond 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken.
 
De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de hond.
De halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken.
 
Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op uw hond aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).