Vlooien in bed

Vlooien in bed

Wanneer je wakker wordt met jeuk denk je al gauw dat je bedwantsen in je bed hebt. Maar vlooien kunnen daar ook de boosdoeners van zijn en heb je dus vlooienbeten Vlooien en bedwantsen verblijven graag in je bed. Beiden zijn ze klein en moeilijk met het blote oog te zien. Maar ze hebben beiden hun eigen kenmerken:

  • Vlooien springen in bed, bedwantsen lopen in bed
  • Vlooien zijn overdag actief, bedwantsen zijn s ‘nachts actief.
  • De vlooien zoeken een plek in het midden van het bed, Bedwantsen gaan graag in de naden zitten.

Waarom komen vlooien in bed?

vlooien in bed

Je hebt niet gauw vlooien wanneer er een huisdier in de buurt is. Wanneer je je hond of kat op bed neemt kan het wel zijn dat er eitjes op je bed komen omdat ze vlooien hebben. Een bed is warm en broeierig dus de eitjes kunnen zich ontwikkelen. Als ze zich dan verpoppen tot een vlo omdat het warm is of omdat er beweging is, kunnen ze op jou springen en krijg je een vlooienbeet. Dit is omdat de vlo bloed nodig heeft. Het bloed van mensen is niet goed voor een vlo omdat er niet de voedingsstoffen in zitten die ze nodig hebben om te kunnen overleven en voortplanten maar vlooienbeten bij mens geven wel jeuk en rode bultjes Als er dus geen huisdier in de omgeving is gaat de vlo het niet overleven.

Hoe weet je dat je vlooien in bed heb?

Je weet als je vlooien in bed heb doordat je gebeten ben, dat gebeurd niet bij iedereen sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan andere zelf als je naast elkaar leg kan het zo zijn dat de een gebeten word en de ander niet, op het moment dat je gebeten ben ontwikkeld zich een bultje en gaat dat jeuken toch als je vlooien in bed heb zijn ze ook elders in het huis en heb je vaak bultjes bij je enkels en benen.

Vlooien bestrijden!

Niet alleen je hond of kat is de vlooienbeten op een gegeven helemaal zat maar ook jij zelf. Als je dan al dagen hebt lopen krabben wil jij gewoon die vlooien uit je bed hebben. Je vraagt je natuurlijk af kan ik die wel bestrijden? Natuurlijk kan je dat wel proberen. Wanneer je je beddengoed op minimaal 60 graden wast dan zullen de eitjes, vlooien, larven en poppen dit niet overleven. Het is dan ook verstandig om het bed, matras en de omgeving van je bed goed te stofzuigen. Een omgevingsspray met anti-vlooienmiddel kan ook heel erg goed helpen om de vlooien te doden. Denk niet dat de vlooien alleen op je slaapkamer zijn maar door het hele huis. Misschien goed om het hele huis onder handen te nemen en evenyueel ook de auto want dat is ook een goede plaats voord e vlooien om te overleven.

Geen huisdieren, toch bedvlooien!

Het komt dan niet heel erg veel voor maar je kunt bedvlooien hebben ondanks dat je geen huisdier hebt. Maar de eitjes kan jij zelfs meenemen onder je schoenen. En als jij je schoenen onder je bed hebt staan en de temperatuur is boven de 20 graden en de het is vochtig genoeg op de slaapkamer dan komen de eitjes vanzelf uit en dan neem jij ze mee onder je voeten. Doordat ze dan trillingen voelen of objecten die warm zijn dan vermoeden ze dat het een huisdier is en springen ze dus op jou om bloed te zuigen. Maar omdat jouw bloed niet goed is kunnen ze het zeker niet overleven. En zonder een huisdier in de buurt ook niet.

Wanneer je de vlooien in je bed of huis niet weg krijgt kan je altijd nog een ongediertebestrijder erbij halen. Die kan in elk geval wel ervoor zorgen dat ze verdwijnen.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.