vlooienbestrijding hoe doe je dat?

Vlooienbestrijding ongeveer 95% van het vlooienprobleem zit in de omgeving.

vlooienbestrijding tips.

Als je vlooien op je hond of kat gezien heb schrik je misschien maar dat is niet nodig, het vlooienprobleem is goed te behandelen als je maar volgens een vlooienbestrijding stappenplan werkt.

Vergeet ook niet bij de vlooienbestrijding op uw huisdier dat dit ongeveer maar 5% van het vlooienprobleem is, de andere 95% ligt in de omgeving in de vorm van eitjes, larven en poppen.

Onder  de juiste omstandigheden ontwikkelen vlooieneitjes zich in 2 tot 3 weken tot een volwassen vlo, als de omstandigheden niet ideaal zijn kunnen de poppen zelfs nog na 8 maanden nog uitkomen.

Daarom lijkt het weleens dat je van de vlooienplaag af bent maar die is er dan nog en maanden later kan je weer een vlooienprobleem hebben.

Om snel van de vlooien af te komen moet je dus niet alleen de vlooien op je huisdier aanpakken, maar ook die in de omgeving. Hoe minder vlooien in de omgeving, hoe minder vlooien je huisdier lastig kunnen vallen. We leggen je graag uit hoe je zo snel mogelijk van die vervelende vlooien af komt.

vlooienbestrijding hoe doe je dat?
Stappenplan vlooienbestrijding

Vlooien zorgen niet alleen heel veel jeuk maar daarna vaak ook andere problemen door de jeuk gaat uw huisdier krabben met vaak kale plekken tot gevolg of erger open wonden dat moet voorkomen worden, ook kunnen de  vlooien zich snel voorplanten.

STAP 1: Maak je hond of kat vlovrij

Zorg daarom dat u uw huisdier snel vlovrij maakt. Je kunt hier VloKill+  voor gebruiken. Dit is een tablet  binnen 15 minuten werkt en in ongeveer 6 uur zijn de vlooien die op je huisdier zitten gedood. VloKill+ is veilig te gebruiken met andere vlooienmiddelen en daardoor ook ideaal om de inwerktijd die vlooiendruppels en vlooienbanden hebben te overbruggen.

STAP 2: Behandel de omgeving uw huis

Omdat het grootste deel van het vlooienprobleem in de omgeving zit, is het van groot belang om ook de omgeving te behandelen. Dit kan met Vlooienspray. Deze spray doodt vlooien en vlooienlarven in de omgeving. Zorg er wel voor dat je de omgeving zo lang mogelijk blijf behandelen tot je huisdier geen last meer van de vlooien heeft. Daarnaast zijn er ook pipetten zoals FIPROtec COMBO verkrijgbaar voor op je huisdier die niet alleen vlooien doden die op je huisdier springen, maar ook de ontwikkeling van nieuwe vlooien in de omgeving verminderen.

Liever niet dweilen bij vlooienbestrijding.
Het is een goed idee om tijdens een vlooienplaag, even niet te dweilen. Vlooien vinden het heerlijk die vochtige omgeving. Een beetje vocht kan makkelijk achter blijven tussen de plinten of in kieren, en dat zijn voor de vlooien dan ook de favoriete verblijfplaatsen. 
Als je eventueel toch moet dweilen doe dan wat azijn in het water hiermee bestrijdt je de vlooien op een natuurlijke manier.

STAP 3: Zorg dat je huisdier vlovrij blijft

Om te zorgen dat je huisdier vlovrij blijft, is het belangrijk om alle huisdieren met een langwerkend product tegen vlooien te behandelen. Hiervoor kun je FIPROtec COMBO voor gebruiken. FIPROtec COMBO doodt vlooien tot 8 weken én voorkomt gedurende die periode nieuwe vlooien in de omgeving door de ontwikkeling van eieren, larven en poppen tegen te gaan. Doodt daarnaast ook teken tot 4 weken en doodt bijtende luizen.

STAP 4: Vergeet niet je huisdier te ontwormen

Vlooien brengen lintwormen over. Het is daarom belangrijk om honden en katten na een vlooienbesmetting ook te ontwormen. Hier kan je bijvoorbeeld diverse wormmiddelen voor gebruiken

Extra tips!
  • Denk eraan om VOOR het gebruik van een vlooienspray in huis goed te stofzuigen, niet erna want dit verminderd de werking. Ook niet direct na het gebruik van de spray dweilen, een vochtige omgeving is perfect voor het ontwikkelen van de vlo en sop kan de werking van het product verminderen.
  • Gooi na het stofzuigen de stofzuigerzak weg zodat je zeker weet dat eitjes, larven en poppen niet alsnog uitkomen.
  • Behandel alle dieren in huis tegelijk en denk daarbij ook aan konijnen, knaagdieren, vogels.  Ze kunnen een vlooienbesmetting in stand houden! gebruik daar wel de juiste vlooienmiddelen voor en niet die voor de hond of kat.
  • Behandel de hele omgeving, ook de plekken waar je huisdier niet direct komt. Je kunt namelijk zelf eitjes en poppen via schoenen en sokken meenemen naar andere ruimtes. Denk bijvoorbeeld ook aan het behandelen van de auto.

plaatje bron:beaphar

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.